060 346 08 84

Koliko često treba da se masiram?

Koliko često treba da se masiram?

Ako ste se pitali koliko često treba ići na masažu, odgovor na to pitanje zavisi isključivo od stanja u kome se nalazite, mogućnosti i potreba. Potrebe svake osobe se razlikuju, a tako i stanje organizma, zbog čega su u nastavku date neke smernice za određivanje učestalosti tretmana masaže:

  • Ako ste izloženi stresu i ubrzanom tempu života: masaža je pravi način da se tog stresa oslobodite. Bez obzira na vrstu stresa sa kojim se suočavate, masaža pomaže lučenju hormona koji poboljšavaju raspoloženje, a ujedno doprinosi oslobađanju stresa iz kritičnih rezervoara stresa. Idealno vreme za masažu: 1 do 2 puta nedeljno.
  • Ako imate bolove ili zdravstvene probleme: u zavisnosti od vrste bola, ukočenosti ili povrede, terapija masažom je odlična tehnika za eliminisanje bola i otklanjanje toksina iz organizma. Težina zdravstvenog stanja i stanja organizma diktira tempo masaža i njenu učestalost, pri čemu je potrebno naglasiti da nakon jednog tretmana bol može biti umanjena, ali ne i u potpunosti otkolnjena.  Idealno vreme za masažu: 1 do 3 puta nedeljno, sa tendencijom smanjenja u zavisnosti od stanja i potreba.
  • Ako ste sportista: potreba za masažom javlja se onoliko često koliko je potrebno u skladu sa zahtevima konkretnog sporta. Neki sportisti se masiraju svakodnevno, dok će drugi to učiniti pre određenog događaja, pripremajući svoje telo za napor koji sledi.
  • Ako se masirate iz estetskih razloga: Najčešće se primenjuju anticelulit masaže koje zahtevaju dugotrajniji i učestaliji tretman. Anticelulit masaža se izvodi u kontinuitetu, po fazama. Razmak između dve masaže ne sme biti duži od 2 do 3 dana, kako bi se obzebedila maksimalna efikasnost tretmana. Broj potrebnih tretmana zavisi od vrste celulita.

      Ako ste se ikada zapitali koliko često bi trebalo da idete na masažu, koristite ove smernice da biste naučili kako da slušate svoje telo i naučite kada je pravo vreme da se posvetite sebi.

      Call Now Button